Kabar

lestariCater-ater,WkeneIs The Way?

paper food box

Tren konsep sustainable ing industri katering global wis wiwit muncul, lan tren masa depan bisa diarepake.Apa kritéria evaluasi kanggo restoran sustainable?

paper food packaging

Minangka pengamat jangka panjang sistem pangan lestari, ingNdhuwur farmtim riset wis kira-kira ngringkes dimensi utama lan sistem indikator tartamtu sakapangan lan omben-omben sing lestaritaksiran lan ratings.

 

Salah sijine yaiku sumber pangan.Secara khusus, bisa diringkes minangka titik inspeksi indeks ing ngisor iki:

.Menu kanggo struktur mangan sehat

.Pangolahan ing situs bahan-bahan seger, produk olahan industri non-pangan

.Panganggone bahan mangsan

.Gunakake lan proporsi bahan lokal

.Gunakake lan proporsi bahan sing cocog utawa ngluwihi standar organik

.Proporsi vegetarian

.Prihatin kanggo kesejahteraan kewan nalika milih bahan kewan, kayata ora nggunakake unggas kandhang, lsp.

.Aja kewan liar utawa iwak kaancam metu saka menu

.Ora nyedhiyakake omben-omben industri

.Dhukungan kanggo petani internasional ing perdagangan sing adil, kayata kopi, teh, minyak, lsp.

 

Minangka organisasi layanan sing nyukupi pengalaman diet para pelanggan, restoran nduweni peran penting ing pandhuan diet.Nyatane, panganan lan menu apa sing disedhiyakake minangka proses pendidikan sing ora katon kanggo para pelanggan.Minangka restoran sing lestari, mesthine ora fokus kanggo maksimalake kepuasan "kepinginan ngomong" lan "ati kanggo pamer" pelanggan, nanging kudu njupuk "diet sehat" minangka standar dhasar kanggo pengadaan bahan lan persiapan menu.Lokal, organik, vegetarian lan arah liyane kabeh dianggep saka perspektif kesehatan pelanggan.Ing ndhuwur kesehatan, tingkat sing luwih dhuwur kanggo ngrangsang rasa misi lan tanggung jawab konsumen kanggo kelestarian lingkungan lan sosial liwat pilihan lan masak bahan, supaya konsumen bisa entuk kepuasan spiritual ngluwihi rasa ing panganan.

 

Sing nomer loro yaiku manajemen.Secara khusus, bisa diringkes minangka titik inspeksi indeks ing ngisor iki:

.Panggunaan bahan kasebut ditujokake kanggo nggunakake bahan sing paling apik, nyuda sampah, lan ngarahake nol sampah kanggo nyuda produksi sampah.

.Mbuwang sisa-sisa panganan (contone, nggawe kompos) lan dhukungan kanggo pelanggan kanggo njupuk turahan panganan

.Panganggone bahan sing nyuda dampak lingkungan, kayata produk plastik

.Ngurutake lan daur ulang sampah saka restoran

.Coba gunakake produk pembersih ekologis kanggo ngresiki restoran

.Ngurangi konsumsi energi, nggunakake produk hemat energi, lan nggunakake energi ijo ing kahanan

.Aktif fokus ing tunjangan karyawan lan istirahat

 

Manajemen sakarestoran sustainableminangka perwujudan nilai-nilai lestari ing perusahaan.Umume dipercaya manawa organisasi sing bisa njaga manajemen lestari ing manajemen dhewe bisa luwih apik nglayani pelanggan eksternal, sing konsisten karo penampilane.

 

Katelu, sing uga minangka standar sing luwih dhuwur, yaiku masyarakat lan rantai nilai.Secara khusus, bisa diringkes minangka titik inspeksi indeks ing ngisor iki:

.Proaktif nyebar konsep katering sustainable kanggo karyawan lan pelanggan lan menehi latihan sing cocog

.Evaluasi pemasok rantai nilai babagan karyawan lan kesadaran lingkungan

.Nyedhiyani kesempatan kerja kanggo wong cacat lan rentan ing masyarakat

.Sumbangan sisa panganan

 

Saliyane nglayani pelanggan lan manajemen internal, syarat sing luwih dhuwur kanggo restoran sing lestari yaiku nyurung kelestarian rantai nilai lan komunitas.Mesthine, kelestarian sejati dudu perkara sing bisa ditindakake dening individu utawa klompok, nanging usaha sing sistematis lan ekologis.Yen restoran sustainable sing duwe pengaruh duwe kapasitas nyisakke kanggo nandur modal nilai pengaruhe ing lapangan lan komunitas sing gegandhengan "eksternal", keuntungan sing lestari uga bakal saya apik banget.


Wektu kirim: Apr-02-2022